Webdesign bureau Amsterdam, Advertbanner

Google is dol op Rich Snippets

Jurgen Jessurun


Google is dol op Rich Snippets

Rich Snippets en gestructureerde gegevens

Februari 2009 zat ik met Alain Sadon te brainstormen wat mogelijk zou zijn bij het gebruik van RDFa primers. Het was al duidelijk dat ingespeeld kon worden om verschillende media (tekst, images, video etc) gericht te optimaliseren.

Uitgaande dat met behulp van RDFa primers gericht geoptimaliseerd kan worden zal Universal Search zeker invloed hebben op SEO. De SEO consultant zal zich moeten verdiepen in de “nieuwe” materie en natuurlijk de daarbij horende andere benaderingswijze van pagina’s.

Microdata, niets nieuws

Microdata geeft HTML elementen meer betekenis. Om relevante zoekresultaten te kunnen aanbieden, doorlopen zoekmachines websites voor analyse.

Door de introductie van schema.org, een initiatief van Google, Bing en Yahoo, proberen de grote zoekmachines webmasters te helpen met het toevoegen van metadata aan de inhoud van hun website, met als doel het specifiek type informatie te beschrijven. Google biedt een gratis Rich Snippets Testing Tool om Microdata te testen.

Waarom Microdata gebruiken

Microdata help zoekmachines uw website beter te begrijpen. Een Rich Snippet is de vertaling van Microdata naar extra informatie waarmee een zoekmachine zijn resultaten verrijkt. De kans is groot dat Rich Snippets een positieve invloed zullen hebben op de positie van uw website op de zoekresultaten pagina's (SERP's).

Hoe Microdata te implementeren

Hieronder vindt u een set links waar beschreven wordt hoe u inhoud kunt markeren met Microdata, microformats of RDFa.

Meer informatie over Microdata?

Advertbanner adviseert u graag op het gebied van Rich Snippets. Stel ons gerust uw vraag!

terug naar de vorige pagina
over de auteur

, Advertbanner

In 2005 richtte Jurgen Jessurun zijn blik permanent op het internet. Hij is als Front-end developer en SEO Consultant werkzaam. Voor gemeente Amsterdam gaf hij oa workshops gericht op gebruiksvriendelijk User Interface (UI) design en SEO trainingen.

terug naar boven